Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/marcvpj53/domains/theaterhuismarcvandriel.nl/public_html/framework/class.database.php on line 61
Theaterhuis Marc van Driel

DE STICHTING

Theaterhuis Marc van Driel is een stichting die zich richt op verschillende theaterprojecten en theateronderwijs met voornamelijk jongeren uit Baarn en omstreken. Spelers van verschillende Jeugdtheaterscholen en middelbare scholen doen audities en worden voor producties geselecteerd.

Naast het maken van producties is Het Theaterhuis tevens een werkplaats waar jongeren hun idee voor een voorstelling werkelijkheid kunnen laten worden. Zij krijgen alle middelen en begeleiding om hun ideeën verder te ontwikkelen.

In mei 2014 sprak theaterproducent Joop van den Ende met lof over Marc van Driel. Tijdens de Regioconferentie 2014 vertelde hij dat mensen een voorbeeld aan Marc kunnen nemen: "Vol ambitie heeft hij in de afgelopen jaren een club opgericht, sponsoren gezocht en beweegt hij veel jongeren tot het maken van theater. Op de Waldheim en Het Baarnsch Lyceum heeft hij theater echt op de kaart gezet."

ERKEND LEERBEDRIJF
Sinds december 2011 is Theaterhuis Marc van Driel uitgeroepen tot een erkend leerbedrijf door Kenniscentra Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Sindsdien kunnen jongeren officieel worden opgeleid en hebben zij de mogelijkheid om studiestages te lopen.